هادی معماریان در جمع خبرنگاران افزود: خوشبختانه در سالی که به نام تولید دانش بنیان و اشتغال آفرینی است،مرکز رشد کشاورزی بامدیریت تخصصی خدمات ویژه جهت ایجاد و توسعه حرفههای جدید کارآفرینان و پشتیبانی از آنها ارائه می کند و این پشتیبانی به منظور دستیابی به فناوری مبتنی بر اهداف اقتصادی دانش محور، در راستای برنامه راهبردی مرکز آموزش عالی کاشمر است.
وی با اشاره به پتانسیلهای منطقه در حوزه کشاورزی گفت: هر کدام از شهرستان های ترشیز دارای قابلیتهای ویژهای در بخش کشاورزی هستند به طوری که شهرستان کوهسرخ دارای بزرگترین بادامستان دیم ایران است و شاهد تولید محصولات زراعی، باغی، کوهی و دارویی خاص در این شهرستان هستیم و بیش از ۳۵ نوع محصول زراعی و ۲۰ نوع محصول باغی در کوهسرخ تولید میشود که همه این توانمندیها می تواند قطار توسعه شهرستان را در مسیر خوبی حرکت دهد.
وی افزود: شهرستان کاشمر نیز با ۲۰ هزار خانوار بهرهبردار بخش کشاورزی، دارای ۱۲ هزار و ۷۰۰ هکتار کشتزار و ۳۲ هزار و ۴۰۰ هکتارباغ است و در این منطقه کشت گیاهان دارویی نیز صورت می گیرد، شهرستان خلیل آباد با ۱۸ هزار هکتار اراضی باغی و زراعی حدود ۲۳۸ هزار تن محصولات دامی، زراعی و باغی تولید میکند و انگور، زعفران، انار و پسته از مهمترین محصولات این شهرستان است که جنبه صادراتی دارد و شهرستان بردسکن با۱۲ هزار بهرهبردار بخش کشاورزی در سطح ۲۸ هزار و ۸۸۵ هکتاری کشتزارهای شهرستان فعالیت دارد و انجیر و انار و پسته منطقه جنبه صادراتی دارد و قطب تولید این محصولات در استان به شمار می رود.
وی اظهار داشت: با توجه به پتانسیلهای موجود منطقه، به منظور دستیابی به اهداف حمایتی، مرکز رشد کشاورزی کاشمرخدمات خود را در قالب استقرار واحدهای فناور، فراهم آوردن حمایتهای قانونی و حمایت مالی مطابق با ضوابط مندرج در قانون، ارائه مشاورههای تخصصی در راستای تبدیل ایده شرکتهای مستقر در مرکز رشد به محصولات یا خدمات با قابلیت تجاری شدن، نظارت بر روند پیشرفت، رشد، ارزیابی مستمر دستاوردها با هدف افزایش کارایی و در نهایت نظارت بر تحقق ایده محوری ارائه می کند.
وی با بیان اینکه درمرکز رشد کشاورزی، فناوران و صاحبان ایده نظرات خود را بیان کرده و مورد محک قرار میدهند تا با استفاده از ایدههای نو و تلاش برای تحقق آنها زمینه تجاری سازی آنها فراهم شود؛ به بحران کمی و نبود منابع آبی پایدار اشاره کرد و گفت: این مرکز رشد تخصصی کشاورزی زمینه استفاده از ایدههای فناورانه برای افزایش بهره وری خاک و آب را فراهم می کند.
معماریان گفت: تاکنون جای مرکز رشد تخصصی کشاورزی در منطقه که اقتصاد آن برپایه کشاورزی است خالی بوده و اینک با اخذ مجوز مرکز، می توان بستر مناسبی برای ارائه مشاورههای علمی و فنی، آزمایشگاه و ایستگاههای تحقیقاتی که بخشی از ظرفیتهای موجود است، فراهم کرد.
وی گفت: این مرکز در زمینه های مهندسی آب و آبخیزداری، گیاهان دارویی، عمل آوری و بستهبندی، زراعت، بیوتکنولوژی، فرآوری گیاهان دارویی، فضای سبز، مکانیزاسیون (اتوماسیونهای گلخانهای ) ،صنایع غذایی، کشاورزی، منابع طبیعی، خاک و آب، گیاهپزشکی، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی فعالیت می کند.
مدیر مرکز نوآوری و شتابدهی ترشیز نیز با ابراز خرسندی از اخذ مجوز فعالیت مرکز رشد کشاورزی در منطقه گفت: بخش کشاورزی به عنوان موتور محرک توسعه اقتصادی در ساختار شهری و روستایی همواره مورد بحث و اظهارنظر کارشناسان بوده است.
مجید عاقل گفت: با توجه به این که اقتصاد منطقه ترشیز شامل شهرستانهای کاشمر، خلیل آباد، بردسکن و کوهسرخ مبتنی برکشاورزی است، ضرورت توجه به بخش کشاورزی در روند رشد و توسعه اقتصادی منطقه موثر است.
وی گفت: خوشبختانه با پیگیری های انجام شده پس از فعالیت پرثمر مرکز نوآوری و شتابدهی ترشیز و استقرار ۱۲ هسته نوآور و جذب ۷میلیارد ریال تسهیلات برای این تیم های نوآور و قرار گرفتن حداقل ۵ هسته فناور در مسیر دانش بنیان شدن، موفق به اخذ مجوز مرکز رشد کشاورزی شدیم.
عاقل ابراز کرد : گسترش زیرساختهای توسعه فناوری و حمایت از فعالیتهای دانش بنیان در بخش کشاورزی و منابع طبیعی و همچنین ایجاد بستری مناسب جهت توسعه کسب و کارهای فناورانه در بخشهای مختلف کشاورزی، با توجه به پتانسیلهای منطقه از مهم ترین اهداف در پیگیری امور جهت اخذ این مجوز بوده است.
وی اظهار داشت: در الگوهای نوین توسعه کشاورزی، دانش و فناوری از جایگاه مهمی در رشد و توسعه کشاورزی پایدار برخوردار است و از این الگوها تحت عنوان کشاورزی علمی، کشاورزی مبتنی بر دانش و فناوری و کشاورزی دانش یاد میشود، لذا ما تلاش داریم با توجه به ظرفیت های منطقه در حوزه کشاورزی، این بخش را با دانش و فناوری و ایده های نوآورانه بیشتر همراه کنیم.
عاقل ابراز کرد: نظر به اینکه عمده کشورهای توسعه یافته دنیای امروز، کشاورزی را به عنوان بخش کلیدی و زیربنایی توسعه اقتصادی خود انتخاب کرده و با استفاده از ظرفیتهای فراوان این بخش توانستهاند علاوه بر تامین نهادههای مناسب برای رشد سایر بخشها، به توسعه سایر بخشها نیز دست یابند؛ما به دنبال این هستیم بتوانیم با اقدامات نوآورانه در بخش کشاورزی، روند رشد و توسعه اقتصادی را سرعت بخشیم.
مرکز نوآوری و شتاب دهی ترشیز به عنوان زیر مجموعه مرکز آموزش عالی کاشمر مجوز خود را در سال ۱۳۹۵ اخذ کرد . علاوه بر مرکز آموزش عالی کاشمر، پنج واحد آموزش عالی دیگر با سه هزار دانشجو در شهرستان کاشمر فعالیت دارند.
شهرستان ۱۳۰ هزار نفری کاشمر که مرکز آن در فاصله ۲۲۸ کیلومتری جنوب غرب مشهد واقع است به نوعی مرکزیت فرهنگی و اقتصادی در منطقه جنوب غرب استان خراسان رضوی محسوب میشود و شهرستانهای کوهسرخ، بردسکن و خلیلآباد با مجموع جمعیت ۱۶۵ هزار نفر در گذشته بخشهایی از شهرستان کاشمر بودند.
https://torshizfori.ir/?p=12498