«به شکارچیان هشدار میدهیم در صورت مشاهده هرگونه اقدام به شکار و صید غیرمجاز به جد با آنها برخورد خواهد شد. افرادی که به صورت غیرمجاز اقدام به شکار در مناطق حفاظت شده شهرستان میکنند، به طور قطع با پیگردهای قاطع قانونی و قضایی مواجه شده و هیچ گونه مماشاتی با این افراد متخلف نخواهیم داشت.»
رئیس اداره حفاظت محیطزیست کوهسرخ پس از مشاهده پلنگ برای نخستین مرتبه در ارتفاعات این شهرستان به شکارچیان هشدار داد از این منطقه خارج شوند وگرنه در صورت مشاهده حضورشان و هرگونه اقدام به شکار و صید غیرمجاز به جد با آنها برخورد خواهد شد.
به گزارش ایسنا، محمود رمضاننژاد اظهار کرد: با توجه به اینکه حضور یک قلاده پلنگ در شهرستان کوهسرخ با تهیه فیلمی از این گونه ارزشمند برای نخستین بار مستندسازی شده است، گشتهای محیطبانان در حمایت از این گونه نادر افزایش بیشتری یافته است.
وی تصریح کرد: اگرچه در گذشته گزارشهایی از حضور پلنگ توسط افراد محلی در منطقه گزارش شده بود، اما این برای اولین بار است که حضور این گونه ارزشمند چتر با تهیه فیلمی ثبت و مستندسازی میشود.
رئیس اداره حفاظت محیطزیست کوهسرخ در خصوص وضعیت منطقه گفت: نمایندگی کوهسرخ در سال ۱۴۰۱ استقلال یافته و از شهرستان کاشمر جدا شده است.
وی با بیان اینکه ۳۵ درصد از مساحت ۴۷ هزار هکتاری منطقه سید مرتضی کاشمر داخل شهرستان کوهسرخ قرار گرفته و مشترک است، افزود: کوهسرخ دارای گونههای شاخص پستاندار علفخوار همچون کل و بز و قوچ و میش و دیگر گونههای حیات وحش است.
رمضاننژاد با اشاره به اینکه کوهسرخ برای این نوع گونهها بسیار مناسب است، تصریح کرد: این منطقه دارای ارزش زیستی زیادی است و دارای گونههای ارزشمندی همچون پلنگ، گربه پالاس، کفتار، گربه وحشی، کل و بز و قوچ و میش است و این ثبت و مشاهده پلنگ، محیطبانان و فعالان محیطزیست منطقه را بسیار امیدوار کرده است.
وی عنوان کرد: طی روزهای اخیر حضور پلنگ به عنوان گونه شاخص گربهسانان برای اولین بار در شهرستان کوهسرخ ثبت و ضبط شده است، با توجه به وسعت منطقه محیطبانان در حمایت از گونههای مختلف گشتها و پایشهای مستمر و شبانهروزی دارند.
رئیس اداره حفاظت محیطزیست کوهسرخ با بیان اینکه با توجه به سرشماریهای صورت گرفته در سال گذشته جمعیت وحوش شهرستان کوهسرخ قابل توجه است، اذعان کرد: حدود ۱۰.۲ درصد کل شهرستان کوهسرخ تحت پوشش مناطق تحت مدیریت اداره کل حفاظت محیطزیست استان قرار دارد.
وی در خصوص ویژگیها و منابع طبیعی این شهرستان، به زیستگاههای کوهستانی و ارتفاعات آن که باعث به وجود آمدن منابع آبی و زیستگاه مطلوب برای بقای گونههای مهم گوشتخوار و علفخواران بزرگ جثه در سطح منطقه شده است اشاره کرد و افزود:، چون پلنگ یکی از گونههای بسیار ارزشمند در چرخه تنوع زیستی است مشاهده و ثبت آن در یک منطقه، ضمن اینکه گواهی بر غنای زیستگاهی آن منطقه است مسیر حفاظتی آن محدوده را تغییر خواهد داد.
رمضاننژاد با اعلام اینکه با مشاهده پلنگ گشتهای مستمر محیطبانان افزایش یافته است، گفت: به شکارچیان هشدار میدهیم در صورت مشاهده هرگونه اقدام به شکار و صید غیرمجاز به جد با آنها برخورد خواهد شد.
وی با بیان اینکه طی چند ماه اخیر با حضور مستمر یگانهای حفاظت محیطزیست چندین شکارچی غیرمجاز که اقدام به شکار کرده بودند و حتی یکی از آنها از شکارچیان سابقهدار هم بوده شناسایی و دستگیر شدهاند، بیان کرد: افرادی که به صورت غیرمجاز اقدام به شکار در مناطق حفاظت شده شهرستان میکنند، به طور قطع با پیگردهای قاطع قانونی و قضایی مواجه شده و هیچ گونه مماشاتی با این افراد متخلف نخواهیم داشت.
رئیس اداره حفاظت محیطزیست کوهسرخ در ادامه مشارکت شهروندان را در حفاظت از عرصههای طبیعی را مطلوب ارزیابی کرد و گفت: در راستای ارائه آموزشهای مورد نیاز به دانش آموزان کلاسهای یک ساعت با محیطبان در مدارس برگزار شده و از سویی مشارکتهای مردمی هم بسیار خوب است.
وی در ادامه به تأثیر خشکسالی بر حیات وحش منطقه اشاره و عنوان کرد: با توجه به خشکسالی سالهای اخیر اقدام به ایجاد آبشخورهایی شده و آب و علوفه مورد نیاز وحوش تأمین میشود.
رئیس اداره حفاظت محیطزیست کوهسرخ بیان کرد: در مناطقی که از چشمههای طبیعی برای تأمین آب با کمبود مواجهیم با تانکر آبرسانی میشود و تاکنون اقدامات خوبی در این خصوص صورت گرفته است.
https://torshizfori.ir/?p=15104