مدیر جهادکشاورزی بردسکن گفت: شهرستان بردسکن قطب تولید محصول انجیر در خراسان رضوی و در کشور منحصر به فرد است که براثر سرمازدگی سال گذشته و گرمای بیش از حد هوا و خاموشی چاه موتورهای کشاورزی تولید این محصول را در بردسکن نسبت به سال گذشته ۴۰ درصد کاهش داد.
علیرضا مهمیز عنوان کرد: سطح زیرکشت باغات انجیر بردسکن ۲۰۰ هکتار است که ازاین میزان ۱۸۰ هکتار آن بارور است.
وی اظهارداشت: سال گذشته به طور میانگین از هر هکتار ۳ هزار کیلو گرم محصول انجیر برداشت می شد که متاسفانه امسال این رقم به هزار و ۸۰۰ کیلو گرم کاهش پیدا کرده است و پیش بینی تولید ۳۲۴ تن می باشد که با احتساب قیمت هر کیلو گرم ۱۵ هزار تومان ۴ میلیارد و ۸۶۰ میلیون تومان در آمد اقتصادی انجیرکاران می باشد.
مدیر جهادکشاورزی بردسکن ارقام مهم انجیر را سبزه ، زرد پیازی، سیاه و سرخ بیان کرد و گفت: رقم تجاری مرغوب انجیر سبزه است که ۶۰ درصد به صورت تازه خوری و ۴۰ درصد به صورت خشکبار مصرف می شود.
وی اشتغال زایی در محصول انجیر را در هر هکتار ۱۲۰ نفر روز اعلام کرد و گفت: ۲ هزار و ۱۶۰ نفر روز اشتغال زایی دارد.
وی با بیان اینکه برداشت محصول انجیر از نیمه مردادماه شروع می شود گفت: برداشت انجیر تا زمانی که در پاییز درختان دچار سرمازدگی شوند ادامه دارد.
مهندس مهمیز بود سایبان در باغات ، صنایع تبدیلی و فرآوری، پایین بودن قیمت نسبت به هزینه ها ، تنش آبی و خاموشی چاه موتورهای کشاورزی، بسته بندی و بازاریابی مناسب برای صادرات و بیمه را از مشکلات این محصول در امر تولید عنوان کرد.|قاصدبردسکن