حمید ترابی : مقابله جدی با کانونهای بحرانی فرسایش بادی نیازمند بهرهگیری اصولی از منابع طبیعی است.
وی با بیان اینکه طرح مطالعات این کانونها استارت مقابله با پدیده بیابانزایی در این مناطق است، افزود: طرح مطالعه ۳۰۰۰ هکتار از کانون بحرانی فرسایش بادی در جنوب شهرستان با شرکت آبخیزداران دشت توس در پلاکهای مهدیآباد، سعدالدین، انبار خانه و جعفرآباد با اعتبار بالغبر ۲۲۰ میلیون تومان شروع شده است.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان خلیلآباد گفت: با اجرای طرح مطالعه این ۳۰۰۰ هکتار در بالادست سه روستای پرجمعیت مهدیآباد، سعدالدین و جعفرآباد با جمعیت ۱۵۰۰ خانوار بهصورت مستقیم بهرهمند میشوند.
ترابی اظهار کرد: از مزایای طرح بیابانزایی در روستاهای فوق میتوان به جلوگیری از مهاجرت، کشاورزی پایدار، تولید علوفه، مقابله با ریزگردها، ذخیره نزولات آسمانی، جلوگیری از سیلاب و تلطیف هوا اشاره کرد.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان خلیلآباد خاطرنشان کرد: از وسعت ۱۵۰ هزار هکتار شهرستان خلیلآباد ۱۲۰ هزار هکتار آن اراضی منابع طبیعی است.
وی یکی از ثروتهای سرزمینی ایران را منابع طبیعی دانست و ساز و کار مبارزه با پدیده بیابان را حفظ و حراست، احیا و توسعه منابع طبیعی برشمرد.
شناسایی کانونهای بحرانی فرسایش بادی، نهال کاری و بذرپاشی، احداث بادشکن، کنترل هرز آبهای فصلی از جمله راهکارهای مقابله با بیابانزایی هستند که در طرح مطالعاتی شهرستان خلیلآباد نیز دیده شده است.
https://torshizfori.ir/?p=15524