برداشت زعفران در کاشمر ۳۰ درصد کاهش یافت
شهرستان کاشمر با بیش از ۱۶۰ هزار نفر جمعیت در جنوب غربی مشهد مقدس واقع که طبق آخرین آمارها، سهم زیادی از اقتصاد مردم این شهرستان بر پایه کشاورزی و دامپروری است.
رعفران یکی از محصولات کشاورزی کاشمر است که برای مردم این شهرستان و شهرهای همجوار به طور مستقیم شغل ایجاد کرده است.
این روزها همزمان با برداشت محصول زعفران در شهرستانهای استان خراسان رضوی، برداشت محصول زعفران از ۴ هزار و ۶۰۰ هکتار از کشتزارهای این محصول در شهرستان کاشمر آغاز شده است.
البته در کنار این همه زیبایی بی شک مسائل و مشکلاتی نیز در حوزه برداشت زعفران رخ نمایی میکند و کشاورزان چشم انتظار حمایت مسئولان هستند.
خام فروشی و نبود زنجیره ارزش زعفران، عدم برندسازی، بالابودن هزینههای تولید، عدم اطلاع کشاورزان از تکنولوژی های نوین کشاورزی و فنون جدید زراعت و همچنین خشکسالی از جمله مشکلات زعفران کاران در کاشمر است.
اکثر کشاورزان به دلیل عدم اطلاع از تکنولوژی های نوین سود چندانی از زعفران ندارند
محمد شجعی، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کاشمر در گفتگو با خبرنگار یار خراسانی، با اشاره به آغاز برداشت زعفران در سال زراعی جاری اظهار داشت: زعفران یکی از ارزشمند ترین گیاهان دارویی طبیعت است که کاشت آن از زمان های گذشته تا به حال در قسمت هایی از کشورمان خصوصا استان خراسان تداوم داشته است.
وی همچنین در ادامه خاطرنشان کرد: اغلب کشاورزان منطقه به دلیل عدم اطلاع از تکنولوژی های نوین کشاورزی و فنون جدید زراعت سود چندانی از کشت این گیاه بدست نمی آورند.
مدیر جهاد کشاورزی کاشمر تصریح کرد: می طلبد ادارات دولتی و خصوصی دخیل در حوزه زعفران با هماهنگی بین بخشی در راستای یکدیگر فعالیت کرده تا با سیاست گذاری درست آینده روشنی را برای بازاریابی داخلی و خارجی زعفران ترسیم و با آشنا کردن کشاورزان شهرستان و منطقه با علوم و تکنولوژی روز دنیا به معیشت و اقتصاد خانوارهای کشاورزان که این محصول در سبد معیشتی آنان نقش بسزایی را ایفا می نماید کمک کرده باشیم.
وی با بیان اینکه شهرستان کاشمراز لحاظ سطح زیر کشت با ۴ هزار و ۶۰۰هکتار رتبه سوم استان را دارا است، اذعان کرد: پیش بینی می شود حدود ۶ هزار کیلو از این گیاه با ارزش و کم آب طلب از سطح زیر کشت شهرستان برداشت شود.
شجعی با تاکید بر اینکه هرچند با توجه به خشکسالی های سال های اخیرپیش بینی می شود امسال با کاهش ۳۰ درصدی برداشت مواجه باشیم، عنوان کرد: برگزاری کلاس های آموزشی ترویجی در خصوص مسائل فنی، برگزاری روز مزرعه ها، بازدید از مزارع و توصیه های فنی، توزیع کود های شیمیایی، خرید توافقی، توزیع هیتر و الک جهت فرآوری بهداشتی و برگزاری کلاس های آموزشی در خصوص فرآوری بهداشتی زعفران از جمله اقداماتی است که جهاد کشاورزی شهرستان کاشمر در بخش زعفران انجام داده است.
با توجه به جایگاه این طلای سرخ و ارزشی که برای اقتصاد کشور دارد، نیاز است تا کشاورزان مورد حمایت قرار گیرند، تا علاوه بر جبران هزینههایی که در این روزهای گرانی کردهاند، همچنان انگیزه برای تولید این محصول ارزشمند داشته باشند.