محمد کاظمی با بیان اینکه از مجموع ۲۸ روستای شهرستان منابع آبی ۱۳ روستای اطراف با شهر مشترک هستند و قصد جداسازی منابع آبی این تعداد روستا از شهر هم نیست، افزود: در این ۱۳ روستا حدود ۹۰۰۰ مشترک داریم که نیاز آبیشان در مخازن شهری پیش بینی شده است.
وی خاطرنشان کرد: اکنون آب شرب شهرستان خلیلآباد از ۱۷ حلقه چاه تأمین میشود، هرچند با حفاری دو حلقه چاه در سال ۱۳۹۹ بیآبی و قطعیهای آب برطرف شد، اما در فصل گرما همچنان با افت فشار مواجه هستیم.
مدیر امور آب و فاضلاب خلیلآباد طول شبکه آبرسانی این شهرستان را ۵۰۰ کیلومتر اعلام کرد و گفت: حدود ۳۵ تا ۴۰ درصد این شبکه فرسوده بوده که برای تعویض هر کیلومتر آن به ۸۰ میلیون تومان اعتبار نیاز است، که به دلیل محدودیت اعتباراتی که برای تعویض شبکههای فرسوده تخصیص پیدا میکند، بر اساس اولویت تعویض میشوند.
کاظمی با بیان اینکه میزان هدر رفت آب در شهرستان حدود ۲۵ درصد است، به وضعیت انشعابات غیرمجاز اشاره کرد و افزود: از ابتدای امسال بیش از ۶۰ مورد انشعاب غیرمجاز در شهرستان کشف شده که ضمن اخطار متخلفین به مراکز قضایی معرفی و جریمه نیز شدهاند.
وی همچنین تصریح کرد: خاموشی چاه موتورهای کشاورزی موجب شد بیشتر آب مورد نیاز دامهای روستاییان از طریق آب شرب تأمین شود که این نیز بالا رفتن مصارف را در پی داشته است.
کاظمی با بیان اینکه نه تنها حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد آب شرب روستاها برای دامها مصرف میشود بلکه بخش قابل توجهی از آب استحصالی را صرف آبیاری باغات و مزارع میکنند، اظهار کرد: با توجه به اینکه همه ساله سفرههای زیرزمینی کاهش پیدا میکند، صرفهجویی و اصلاح الگوی مصرف به خصوص در حوزه کشاورزی که ۹۲ درصد آبهای زیرزمینی در این بخش مصرف میشود ضروری است.
مدیر امور آب و فاضلاب خلیلآباد با بیان اینکه تداوم خشکسالی موجب افزایش عمق چاههای آب شرب از ۱۸۰ متر به ۳۰۰ متر شده است، گفت: همه روزه میزان کلرزنی و کلر سنجی آب شرب توسط مرکز بهداشت و کارشناسان اداره آب و فاضلاب شهرستان انجام میشود، علاوه بر این هرماه از سطح شهر نمونهبرداریهای میکروبی نیز صورت میگیرد.
وی افزود: طبق آمار ارائه شده از سوی مسئولان حوزه بهداشت به عنوان ناظر، هیچگونه آلودگی میکروبی طی یک سال گذشته در آب شرب شهرستان خلیلآباد گزارش نشده است.
ایسنا