نهضت پیشگیری در جامعه ترویج شود
حجتالاسلام اسماعیل بلوچزاده در اولین نشست خبری با اصحاب رسانه کاشمر با اشاره به اینکه دادستانی بهعنوان رئیس دادسرا و نماینده مدعیالعموم جایگاه و مأموریتهای متعدد و متکثری دارد، ابراز کرد: تمامی وظایف محوله در راستای خدمت به مردم، ارائه خدمات قضایی و مرجع تظلم خواهی است.
دادستان عمومی و انقلاب کاشمر تکریم ارباب و رجوع را جزو اولویتهای دادستانی دانست و افزود: باید شأن و منزلت مراجعهکننده به دادسرا حفظ شود چراکه احترام به مراجعین جزو اولویتهاست.
وی جلوگیری از اطاله دادرسی و تسریع در روند رسیدگی به پروندهها، مقابله با فساد، سارقان، قاچاقچیان، مقابله با برهم زنندگان نظم و ایجاد ناامنی از مهمترین برنامهها عنوان کرد و یادآور شد: حقوق مردم و حمایت از آنان خط قرمز دادستانی است، لذا بهعنوان مدعیالعموم اجازه نمیدهیم حقوق عامه مردم نقض و یا به حقوق آنان تجاوز شود.
بلوچزاده با تأکید بر اینکه با افرادی که قصد تجاوز به حقوق عامه و اموال عمومی را داشته باشند بهعنوان ناقض قانون برخورد و مقابله میشود، بیان کرد: با توجه به اینکه معتقدیم پیشگیری همواره مقدم در بر درمان است، پیشگیری از وقوع جرم جزو برنامههای اصلی است تا از این طریق بتوانیم با ارتقای سطح آگاهی مردم در این حوزه قدمهای مثبتی برداریم.
عدم آگاهی از حقوق قانونی یکی از دلایل وقوع برخی از جرائم است
وی بابیان اینکه وقوع برای آسیبهای اجتماعی در سطح جامعه زیبنده نظام و شهر نیست، خاطرنشان کرد: در این راستا باید برنامهها و اقدامات به سمت و سویی سوق داده شود تا ضمن کنترل جرائم شاهد کاهش و یا حتی از بین رفتن آن جرم باشیم، چراکه عدم آگاهی شهروندان از حقوق قانونی خود یکی از دلایل وقوع برخی از جرائم است.
دادستان عمومی و انقلاب کاشمر با اذعان به اینکه در حوزه آگاهسازی و پیشگیری نیازمند تدوین برنامههای علمی و عملی در حوزههای مختلف هستیم، ابراز کرد: در این راستا به دنبال این هستیم با امضای تفاهمنامهای با آموزشوپرورش طرح «زنگ حقوق» را در مدارس کاشمر اجرا کنیم، بر اساس طرح اولیه قرار است قضات و کارشناسان قضایی بهمنظور آگاهسازی دانش آموزان از حقوق فردی، اجتماعی و خانوادگی به تشریح و تبیین مواد قانونی بپردازند.
وی با اشاره به نقش مهم و اثرگذار رسانهها در حوزه راهنمایی و راهبری جامعه تصریح کرد: با توجه به فرمایشات رهبر معظم انقلاب در خصوص جهاد تبیین، خاطرنشان کرد: قطعاً تبیین دستاوردهای نظام و انقلاب برای مردم و جوانان میتواند نقش مؤثری در پیشگیری و جلوگیری از بروز بسیاری از آسیبهای اجتماعی داشته باشد.
پویایی رسانه ها در حوزه آموزش
بلوچزاده با یادآوری اینکه رسانه علاوه بر اطلاعرسانی اخبار و گزارشهای پیگیرانه باید نسبت به حوزه آموزش رسالتش را انجام دهد، گفت: رسانهها باید با برنامهریزی در این حوزه سطح آگاهی مخاطبین را نسبت به بخشهای مختلف ارتقا دهند تا دشمنان طمع نکنند با سوءاستفاده از احساسات و هیجانات جوانان در فضای مجازی برای آنان مشکل ایجاد کنند.
وی بابیان اینکه رسانه در کنار نقش معلمی که ایفا میکند، نقش نگهبان را بر عهده دارد، اظهار کرد: رسانهها امروز بهعنوان نگهبان در تکاپو و تلاش هستند تا با رصد و شناسایی معضلات، مشکلات جامعه و مطالبات مردم را به سمع و نظر مسئولان و متولیان امر برسانند.
مدعیالعموم کاشمر با تأکید بر اینکه فساد در سطح ادارات و جامعه باید گزارش شود، یادآور شد: رسانهها باقدرتی که در اختیاردارند و حضور فعالشان در جامعه میتوانند با رسانهای کردن موارد فساد، ضمن آشکار ساختن آن درزمینهٔ پیشگیری و جلوگیری از آن اقدام کنند.
وی ادامه داد: رسانهها میتوانند باعث تغییر در ارزشها و عادتهای اجتماعی شوند بهطوریکه بهعنوان یک عامل تصمیم کمک کنند تا برخی از عادتهایی که معقول و شرعی نیست جلوی آن گرفته شود یا اینکه نسبت به برخی جرائم میزان اطلاعرسانی و آگاهسازی شهروندان ارتقا یابد تا قبح آن ایجاد شود.
ضرورت راهاندازی نهضت پیشگیری در جامعه
بلوچزاده بر ضرورت راهاندازی نهضت پیشگیری در جامعه بهعنوان یک هدف مهم تأکید و ابراز کرد: یکی از راههایی که میتواند در حوزه پیشگیری از وقوع جرم مؤثر باشد اطلاعرسانی و آگاهسازی مردم نسبت به حقوق شهروندی است.
وی بابیان اینکه سرقت، تصادفات رانندگی و نزاع و درگیری همانطور که در سطح کشور جزو سه جرم اول هستند، در کاشمر نیز به همین ترتیب است، بیان کرد: باید تلاش کنیم بافرهنگ سازی و آگاهسازی مردم نسبت به حقوق شهروندی در راستای جلوگیری از بروز این جرائم گام برداریم.
دادستان کاشمر با تأکید بر ضرورت آسیبشناسی در بخشهای مختلف در راستای رسیدن به یک راهکار اجرایی برای پیشگیری از وقوع جرم، افزود: سرقت یکی از مصادیق جرائم اقتصادی است، بهطوریکه ریشه عمده سرقتهای خرد در اعتیاد دارد، به همین دلیل تشکیل کارگروه پیشگیری از سرقت در دستور کار قرارگرفته است.
بلوچزاده با اشاره به اینکه برخورد قاطع با سارقین حرفهای و سابقهدار در دستور کار قرار دارد، بدون اشاره به آمار زندانیان محبوس در زندان کاشمر تصریح کرد: تعداد مددجویان بند نسوان زندان کاشمر کمتر از ۱۵ نفر است که امیدواریم با جایگزین کردن حبس و صدور قرار تأمین مناسب، این بند بهطور کامل تعطیل شود.
سن اکثر دستگیرشدگان ۱۸ تا ۲۱ سال بوده است
بلوچ زاده همچنین در خصوص اغتشاشات اخیری که در کاشمر اتفاق افتاد، گفت: به زودی اطلاعات و آمار دقیقی از آنچه در کاشمر اتفاق افتاد را به اطلاع شهروندان خواهیم رساند.
وی با بیان اینکه به جز تعداد معدودی که لیدر اغتشاشات و یا با خارج از کشور در ارتباط بودند باقی دستگیرشدگان آزاد شدند، عنوان کرد: با کسانی که در اتفاقات اخیر در مسیر اهداف دشمن حرکت کردند برخورد قانونی خواهد شد.
دادستان کاشمر خاطرنشان کرد: برای اینکه در حوادث اخیر حق کسی تضییع نشود، کمیته شناسایی متشکل از نهادهای مختلف در شهرستان تشکیل شده تا پرونده هر فردی که مورد بررسی قرار گرفت اگر نقشی در حوادث نداشت بلافاصله آزاد شود.
وی سن اکثر دستگیرشدگان را کم و بین ۱۸ تا ۲۱ سال اعلام کرد و گفت: یکی از آسیبهایی که امروز در جامعه با آن مواجه هستیم ناامنی است، بدون شک هر فعالیت سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی در سایه امنیت انجام شدنی خواهد بود.
بلوچ زاده تصریح کرد: برخی جرائم در کل کشور اتفاق میافتد و کاشمر هم مستثنا از آنها نیست، اما در مجموع سرقت، تصادفات رانندگی، خشونت، نزاعهای دسته جمعی و توهین مهمترین جرائم شهرستان کاشمر را تشکیل میدهند.
وی تأکید کرد: باید از هر نوع رفتار و گفتاری که موجب ایجاد ناامنی در جامعه میشود پرهیز نمود، در وضعیت فعلی باید کاری کرد که مردم از نظر روانی آرامش داشته باشند.
فارس | ایسنا