دکتر سعیدخانزاده اظهار داشت با توجه به فسادپذیری سریع شیر، رعایت اصول بهداشتی در تمام مراحل زنجیره تولید شیر یک رکن ضروری و قابل اهمیت است به همین دلیل شبکه دامپزشکی نظارت ویژهای بر تمام این مراحل دارد تا کیفیت و سلامت شیر تولیدی تضمین شود.
وی افزود: در مراکز جمع آوری شیر تست هایی شامل تست بار میکروبی، تست آنتی بیوتیک، میزان اسیدیته و میزان مواد مغذی و…. و همچنین کنترل و نظارت بر بهداشت ورود و خروج خودروهای حمل کننده شیر خام اعم از تانکرهای بزرگ حمل یا وانتهای حمل ظروف شیر و نظارت بهداشتی بر نحوه شستشو و ضدعفونی مکان ها و مخازن نگهداری شیر انجام می شود که در بازدید های دوره ای توسط کارشناسان شبکه دامپزشکی رصد می شوند .
وی با اشاره به رصد و پایش دورهای بهداشتی مراکز جمعآوری شیر خام اظهار داشت؛ این مراکز ضمن لزوم اخذ پروانه بهداشتی و مجوزهای لازم از دامپزشکی موظفند نسبت به بکارگیری مسئول فنی-بهداشتی جهت انجام آزمایشهای لازم اقدام نمایند.
وی گفت: به دلیل وجود بیماریهای مشترک قابل انتقال از دام و فرآوردههای خام دامی مانند شیرخام به انسان، نظارت بر مراکز جمعآوری شیر امری ضروری است و تخلفات احتمالی در این مراکز به مراجع ذیصلاح منعکس میشوند.
https://torshizfori.ir/?p=13226