×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

آخرین خبرها

امروز : شنبه, ۳ آذر , ۱۴۰۳  .::.   برابر با : Saturday, 23 November , 2024  .::.  اخبار منتشر شده : 5 خبر
موضوع حجاب با تهدید و برخورد انجام‌شدنی نیست

حجت‌الاسلام جواد طاهری، امام جمعه کاشمر در گفت‌و‌گو با ایکنا از خراسان رضوی، به مناسبت ۲۱ تیرماه و روز عفاف و حجاب، با تأکید بر اینکه احکام حجاب باید در جامعه تبلیغ شود، اظهار کرد: حجاب نباید وارد مسائل حاشیه‌ای شود.

وی با بیان اینکه برخوردهای فیزیکی با بدحجابان وظیفه ستاد امر به معروف و نهی از منکر نیست و باید توسط مجریان ذی‌صلاح برخوردهای قانونی صورت گیرد، عنوان کرد: موضوع حجاب یکی از مطالبه‌های اصلی مردم است.

امام جمعه کاشمر تصریح کرد: باید به دختران و پسران کمک کرد و با تهدید و برخورد هم این امر انجام‌شدنی نیست، حتی اگر تنبیه فرزند از روی علم نباشد، تأثیر منفی آن بیشتر خواهد بود. هرچند ورزش از جمله دوچرخه سواری برای سلامت بانوان واجب است، اما حریم زن باید حفظ شود و در مکان‌های خاص خود انجام شود.

طاهری اضافه کرد: چادر پوشیدن مجوز ورود زن به جامعه است که تبعات منفی نداشته باشد، علی‌غم اینکه غرب در حال بازگشت از بدحجابی است، اما متأسفانه ما به سمت بدحجابی می‌رویم.

وی با تأکید بر رعایت حجاب در جامعه، بیان کرد: اگر کارهای فرهنگی به درستی انجام شود، تأثیر خود را در جامعه به خوبی خواهد گذاشت، اگر به درستی با برخی از خواهرانی که حجاب ندارند، صحبت شود آن‌قدر فطرت پاکی دارند که محجبه می‌شوند.

امام جمعه کاشمر افزود: کسانی که می‌خواهد در خیابان تذکر دهند، ابتدا باید آموزش‌های لازم را فرا بگیرند، گاهی مواقع دفاع بد از مسئله عفاف و حجاب تأثیر بدتری می‌گذارد.

طاهری با بیان اینکه مسئله حجاب یک مسئله فرهنگی مذهبی است که فشار دشمنان از این ناحیه در حال زیاد شدن است، اظهار کرد: هر دستگاه در امر گسترش فرهنگ حجاب و عفاف وظایفی دارد که باید انجام دهد و نقش خانواده در گسترش عفاف و حجاب و سایر مسائل فرهنگی بسیار تأثیرگذار است و اگر بتوانیم نگاه درست به حجاب را به پسران و دخترانمان آموزش دهیم هیچگاه نگران ورود فرهنگ‌های مختلف در جامعه نخواهیم بود.

ضرورت تشکیل شورای امر به معروف و نهی از منکر در ادارات

مصطفی قریشی، دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر کاشمر در همین خصوص به ایکنا گفت: اصل ستاد امر به معروف و نهی از منکر در راستای اصل هشتم قانون اساسی ایجاد شده است.

وی افزود: ستادهای امر معروف یکی از ستادهای بالادستی شهرستان محسوب می‌شوند و چون اعضاء شورای تأمین عضو این ستاد هستند، مصوبات ستاد برای تمامی ارگان‌ها و دستگاه‌ها لازم‌الاجرا است.

قریشی بیان کرد: در هر دستگاه اداری باید شورای امر به معروف و نهی از منکر تشکیل شود، اگر به هر دلیل تشخیص داده شود که مسئول اداره‌ای صلاحیت‌های لازم را ندارد، ابلاغی صادر نخواهد شد.

دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر کاشمر تصریح کرد: ستاد امر به معروف بازویی توانمند برای روسای ادارات خواهد بود و تلاش ما بر ارتقاء آن سیستم اداری است.

وی نظارت و مطالبه‌گری را دو وظیفه مهم ستاد دانست و عنوان کرد: قرارگاه ۲۱ تیر هم‌زمان با کشور در شهرستان تشکیل شده است. در همین راستا ۱۰ تیم سه نفره در شهرستان تشکیل شده و تیم‌های بازرسی در ادارات حضور خواهند یافت و از تمامی اتاق‌ها سرکشی خواهند کرد.

قریشی عدم حضور پرسنل زن و مرد در یک اتاق را از شاخصه‌های عفاف و حجاب دانست و گفت: مدیران باید همکار هم‌جنس داشته باشند، اگر رعایت نشده باشد به مدیر اداره تذکر داده می‌شود.

دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر کاشمر گفت: شاخص‌های عفاف و حجاب به کلیه دستگاه‌ها و نهادهای دولتی ابلاغ گردیده و تیم‌های نظارتی این ستاد به صورت محسوس و غیرمحسوس بر وضعیت عفاف و حجاب پرسنل ادارات نظارت و در راستای بهبود وضعیت اقداماتی را انجام خواهند داد.

وی بیان کرد: ستادهای امر به معروف و نهی از منکر وظیفه احیای این فریضه مهم فراموش شده را بر عهده دارند.

قریشی عنوان کرد: ۱۲۰۰ معروف و منکر توسط ستاد مرکزی احصاء شده و وظیفه این ستاد به عفاف و حجاب خلاصه نشده و معروفات و منکرات تخصصی هر اداره را شناسایی و در راستای ترویج آن معروفات و زدودن منکرات از طریق شوراهای امر به معروف و نهی از منکر هر اداره تلاش خواهند نمود.

غفلت از امربه معروف و نهی از منکر انحراف می‌آورد

غلامرضا طالعی دادستان عمومی و انقلاب کاشمر در همین خصوص در گفت‌وگو با ایکنا بیان کرد: غفلت جامعه از فریضه امربه معروف و نهی از منکر منجر به انحراف می‌شود.

وی با بیان این‏که امربه معروف و نهی از منکر در فروع دین به عنوان دو موضوع بسیار مهم مورد تأکید قرار گرفته است، تصریح کرد: همان‌گونه که در شرع مقدس بر این دو فریضه تأکید شده است، نظام مقدس جمهوری اسلامی نیز در موارد متعددی در قانون اساسی و در قوانین عادی به امربه معروف و نهی از منکر تأکید کرده است.

دادستان کاشمر با اشاره به حمایت از امران به معروف و ناهیان از منکر گفت: امربه معروف و نهی از منکر ناظر به رفتاری است که منکری علنی و بدون تجسس قابل مشاهده باشد و قانونگذار از آن حمایت کرده است.

طالعی اظهار کرد: در اجرای امربه‌معروف و نهی از منکر نمی‌توان متعرض حیثیت و جان، مال و مسکن و شغل، حریم خصوصی و حریم اشخاص شد و هیچ شخص و گروهی حق ندارد به عنوان امر به معروف و نهی از منکر به اعمال مجرمانه از قبیل توهین، افترا، ضرب و شتم و قتل اقدام کند.

وی با بیان این‏که معروفات در حوزه اداری تعریفات خاص خود را دارد، گفت: نظم، خوش خلقی و قانون‏‌مداری، انجام دادن امور مردم، نمونه‌های از آن است.

دادستان کاشمر با بیان این‏که دستورالعمل‌های لازم از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی صادر شده و محدودیت‌ها اعلام و اگر در اداره‌ای رعایت نمی‌شود، تذکرات لازم داده شود، خاطرنشان کرد: امر به معروف و نهی از منکر که در موازین شرعی و قوانین باشد، مورد حمایت جدی قانونگذار و دستگاه قضا است، لذا ستاد امربه معروف و نهی از منکر را با بعضی از نهادهای اطلاعاتی و امنیتی ارتباط داده‌ایم و دستگاه قضا حمایت جامع از این حوزه را خواهد داشت.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.