دکتر محمدحسین بهشتی مخترع اولین جاذب صوت طبیعی هوشمند در جهان در گفتگو با وبدا با بیان اینکه اولین جاذب صوت طبیعی هوشمند مادهای طبیعی و هوشمند است، اظهار کرد: هدف از تولید و اختراع این محصول کنترل آلودگی صوتی است.
دکتر بهشتی با بیان اینکه این محصول در ساختمانها و منازل مسکونی قابل استفاده خواهد بود، خاطرنشان کرد: انتقال صوت از یک اتاق به اتاق دیگر یکی از مشکلات موجود در منازل مسکونی و آپارتمانهایی با دیوارههای نازک است که این جاذب صوت طبیعی هوشمند خواهد توانست این مشکل را حل کند. علاوه بر این محصولات متنوعی از طریق این مکانیسم میتوان تولید کرد که در ادارات، آپارتمانها و به ویژه کارخانجات موثر خواهد بود.
وی با بیان اینکه انتقال از طریق صدای ساختاری یکی از دو راه انتقال صوت است، تصریح کرد: برای اینکه صدای ساختاری را کنترل کنیم باید بر روی جنس آن کار کنیم یعنی میرایی آن را بیشتر کنیم؛ یکی از راههای به دام انداختن صدا در موانعی مثل دیوار استفاده از مواد هوشمند است.
دکتر بهشتی ادامه داد: مواد هوشمند امواج صوتی را پس از برخورد با مانع میگیرند و تبدیل به انرژی الکتریسته و گرما میکنند یعنی از امواج صوت برق تولید میشود که هدف ما در اجرای این پروژه کنترل آلودگی صوتی است چون ولتاژ تولید شده در اثر امواج صوتی بسیار پایین میباشد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی گناباد با بیان اینکه کار مطالعات این پروژه از سال ۱۳۹۷ شروع شد، گفت: حدود دو سال بر روی مواد پیزوالکتریک مطالعه و چند طرح پژوهشی انجام دادیم و در نهایت در سال۱۴۰۱_۱۴۰۰ یک پروپوزال محصول محور با عنوان ساخت و طراحی پانل و متخلخلهای هوشمند طبیعی در بخش فناوری معاونت تحقیقات ارائه دادیم که پس از تصویب در شورای فناوری تصویب شد و از آن زمان وارد فاز طراحی و ساخت شدیم.
دکتر بهشتی با بیان اینکه در اسفند ۱۴۰۱ محصول نهایی شد و در مهرماه ۱۴۰۲ فرایند ثبت اختراع به پایان رسید، اظهار کرد: باید بر روی ظاهر و شکل این پانل کار شود که قابلیت استفاده به عنوان یک محصول را در بازار داشته باشد. در واقع این پانل متخلخل جایگزین مواد جاذب صوت خواهد شد و دیگر معایب مواد جاذب صوت را نخواهد داشت و در ساختمانها و منازل مسکونی قابل استفاده خواهد بود.
وی با بیان اینکه این محصول میتواند در حال حاضر به عنوان جاذب صوت وارد بازار شود، گفت: گرچه هدف اولیه و اصلی ما در تولید این محصول کنترل آلودگی صوتی است ولی در تولید برق هم می توان از آن استفاده کرد که این فرآیند نیازمند تحقیقات و پژوهش بیشتری است که حدودا یک سال زمان خواهد برد.
دکتر بهشتی از معاونت تحقیقات و فناوری و همه همکارانی که با کمکهای علمی، مادی و تجهیزات آزمایشگاهی یاریگر اجرای این طرح بودند قدردانی و خاطرنشان کرد: این محصول به صورت معنوی متعلق به معاونت تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی گناباد است که با یاری و کمک مجموعه دانشگاه توانستیم آن را تولید و به عنوان اختراع به ثبت برسانیم.
شایان ذکر است دکتر محمدحسین بهشتی دارای مدرک دکتری مهندسی بهداشت حرفهای و ایمنی کار از دانشگاه تربیت مدرس تهران است که از سال ۱۳۹۲ به عنوان عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی گناباد در حوزههای آموزشی پژوهشی، کنترل صوت و ارتعاش مشغول فعالیت است.
https://torshizfori.ir/?p=14882