محمد عارفی در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه حتی برخی کشتارگاههای صنعتی هم با مشکل اقتصادی مواجه هستند، افزود: اکنون کشتار دام کوهسرخ در یک سالن کوچک با نظارت بهداشتی دامپزشکی انجام میشود.
وی تصریح کرد: هر چند در گذشته قرار بود کشتار دام شهرستانهای بردسکن، خلیلآباد و کوهسرخ در کاشمر به عنوان کشتارگاه مرکزی انجام شود اما این موضوع محقق نشد.
رئیس اداره دامپزشکی کوهسرخ تعداد دام سبک شهرستان را ۱۲۰ تا ۱۳۰ هزار راس و دام سنگین را ۱۲۰۰ تا ۱۴۰۰ راس دام اعلام نمود و بیان کرد: در حال حاضر روزانه به طور متوسط سه تا چهار لاشه دام سبک و در ماه یک یا ۲ لاشه دام سنگین نیز کشتار میشود.
وی خاطرنشان کرد: هر چند برخی روستاهای کوچک برای مصرف خودشان و در تعدادی از روستاهای بزرگ هم از گذشته که قصابی دارند، دام را کشتار و عرضه میکنند اما بر نحوه کشتار نظارتی نمیشود و از وظایف ذاتی ما هم نیست. سازمان دامپزشکی وظیفه نظارت بر گوشت را در کشتارگاهها دارد.
عارفی با بیان اینکه بنیه ضعیف اقتصادی مردم موجب شده که نتوانند دامی را خریداری و به صورت غیرمجاز کشتار کنند، گفت: میزان کشتار دامی که در روز انجام میشود، به نسبت گذشته تغییری نداشته و حتی در برخی روزها کمتر هم میشود.
وی از فعالیت هشت قصابی در شهر ریوش که فقط پنج قصابی همیشه فعال هستند، خبر داد و افزود: دامپزشکی شهرستان کوهسرخ بر نحوه کشتار و دفن بهداشتی دامهای مریض نظارت دقیق دارد.
رئیس اداره دامپزشکی کوهسرخ ادامه داد: برای پیشگیری از بروز بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان به خصوص بروسلوز(تب مالت) و هاری واکسیناسیون تب مالت، هاری و به خصوص بیماری دامی ppr(بیماری طاعون نشخوار کنندگان) که ویروسی است، در اولویت کاری قرار دارد و انجام میشود.
وی با اشاره به اینکه تاکنون بیماری خاصی در منطقه گزارش نشده است، گفت: از ابتدای امسال تاکنون ۸۰ تا ۹۰ هزار سر راس دام بر علیه بیماریهای مختلف در شهرستان کوهسرخ واکسینه شدهاند.
عارفی عنوان کرد: به دلیل اینکه خشکسالی موجب افزایش بروز بیماریها به خصوص بیماریهای انگلی میشود، این موضوع میطلبد با توجه به مشکلات اقتصادی دامداران طرحهای اختصاص سموم به صورت رایگان با نظارت دامپزشکی و داروهای ضد انگلی داخلی که به کیفیت تولید کمک میکند، به سرعت اجرا شود تا زمینه بروز بیماریها کاهش یابد و شاهد افزایش کمی و کیفی تولیدات دامی باشیم.
وی گفت: با توجه به اینکه نهادههای دامی که اکنون عرضه میشود، به نسبت قبل افزایش داشته، میطلبد تسهیلات ارزانقیمتی برای هزینههای دامدار و بهسازی اماکن دامی در اختیار گذاشته شود.
رئیس اداره دامپزشکی کوهسرخ افزود: به جز وجود ۲ مورد گاوداری صنعتی باقی دامداری منطقه به صورت سنتی هستند.
https://torshizfori.ir/?p=12522